Monet Android-käyttäjät pahoittivat mielensä päästessään käsiksi pahasti riisuttiin Firefoxiin. Selain tuki aluksi vain kourallista suosittuja lisäosia, joilla käyttäjät tapaavat maustaa selauskokemustaan.

Mozilla on julkaissut blogikirjoituksen, jossa Firefox-kehittäjä perustelee valintaansa. Mozillan mukaan sen tarvitsi täyttää useampia vaatimuksia. Eräs niistä oli kahden Firefox-version kehityksen kuluttamat resurssit.

Lisäksi yhtiö halusi saada selaimen käyttäjille mahdollisimman nopeasti, mistä johtuen Mozilla päätti sisällyttää aluksi tuen vain sellaisille lisäosille, joita se tiesi käyttäjien eniten asentavan osana Recommended Extensions -ohjelmaa, Softpedia kirjoittaa.

Mozillan mukaan päätökset eivät olleet helppoja, eikä niitä tehty kepein perustein. Yhtiön täytyi kuitenkin määritellä jotenkin uuden version julkaisuun tarvittavat minimikriteerit.

Hyvä uutinen on se, että Firefoxin Android-version kehitys ei päättynyt tähän, vaan Mozillan mukaan uusia lisäosia on tulossa. Niistä jokaisen täytyy kuitenkin käydä läpi samat laatutestit kuin aiemminkin, jotta yhteensopivuus voidaan taata.