Monia Steam-pelaajia on ärsyttänyt Epic Gamesin tapa rohmuta yksinoikeusnimikkeitä omaan pelikauppaansa. Yhtiö toimii samalla tavalla myös elokuussa julkaistavan Total War Saga: Troyn tapauksessa.

Epicin yksinoikeus pelin myyntiin kestää vuoden, sen jälkeen se tulee tarjolle myös Steamiin. Pelaajia lepytellään kuitenkin tarjoamalla Troy ilmaiseksi ensimmäisen 24 tunnin ajan. Pelin voi ladata, eikä sitä enää viedä pois.

Total War Saga: Troy tulee ilmaisjakeluun elokuun 13. päivänä. Tarjous umpeutuu tasan 24 tuntia sen alkamisen jälkeen.

Pelin kehittänyt Creative Assembly perustelee ilmaistarjousta Total War -pelisarjan monimutkaisuudella. Uusi pelaaja voi olla helisemässä, ellei taustalta löydy aiempaa kokemusta muista Total War -sarjan nimikkeistä.

Creative Assembly muistuttaa myös, että Troy on studiolta suuri satsaus, eikä sen tarjoaminen ilmaiseksi olisi tullut kysymykseenkään ilman Epic Gamesin tarjoamaa apua, Engadget kirjoittaa.

Nimensä mukaisesti Total War Saga: Troy sijoittuu Troijan sotaan. Pelaajan hallittavissa on sarjan muista osista tuttu mekanismi: vuoropohjainen pelikartta ja reaaliaikaiset taistelut.