Googlen ilmoitettua Extensions Manifest v3 -rajapinnan muutoksista olivat monet suosittujen mainostenesto-ohjelmien, kuten uBlock Originin kehittäjät tyrmistyneitä. Muutokset vaikeuttaisivat merkittävästi mainostenesto-ohjelmien toimintaa Chrome-selaimessa.

Monet esittivät kysymyksen, mitä aikovat tehdä Chromen kanssa samaa Chromium-selainmoottoria käyttävät selaimet, kuten Opera, Vivaldi sekä Brave. Kaikki olivat yksimielisiä siitä, että Googlen asettamat rajoitteet tullaan tavalla tai toisella kiertämään, GHacks kirjoittaa.

Selainkilvan toinen suuri peluri, Mozilla on nyt julkaissut virallisen mielipiteensä asiasta. Mozillan mukaan sillä ei ole välittömiä aikomuksia hypätä Googlen kelkkaan. Ovi Extensions Manifest v3:n mahdollisille muutoksille jätetään kuitenkin avoimeksi.

Firefox-selain ei perustu samaan Chromium-moottoriin kuin Chrome, mutta selaimet jakavat yhteisen laajennosrajapinnan helpottaakseen lisäosien kehitystä, GHacks tarkentaa.

Extensions Manifest v3:n lopullisia ominaisuuksia ei ole vielä lyöty lukkoon, joten on mahdollista, että Mozilla muuttaa vielä tulevaisuudessa mieltään.