Mozilla on kerännyt anonymisoituja telemetriatietoja Firefox-selaimen käyttäjistä. Kerätyt tiedot koostettiin raporttiin, josta käy ilmi mielenkiintoisia asioita.

Raportti paljastaa ainakin sen, että Firefoxin käyttäjät ovat varsin laiskoja päivittämään hyvin toimivia laitteistojaan. Yhä useammalla oma mobiililaite tuntuu olevan pc-tietokonetta tärkeämpi kommunikaatio- ja viihdeväline.

Raportin mukaan 45 prosenttia Firefox-käyttäjistä surffailee tietokoneella, jossa on Windows 7 ja alle neljä gigatavua keskusmuistia. Suurimmalla osalla on käytössään Intelin suoritin, jossa on korkeintaan kaksi ydintä.

Myöskään internetin fullhd-kauneus ei välttämättä ole katsojan silmässä, sillä Firefox-käyttäjien yleisimmin käytetty resoluutio on 1366 x 768 kuvapikseliä. Pellin alta löytyy yleisimmin myös Intelin integroitu grafiikkapiiri, ei Nvidian tai AMD:n näytönohjaimia, Engadget kirjoittaa.

Tiedot on kerätty Firefoxiin rakennettua telemetriatietoja keräävää ominaisuutta käyttäen. Mikäli koet yksityisyytesi olevan vaarassa, voi ominaisuuden poistaa helposti käytöstä valitsemalla Asetukset > Lisäasetukset > Kerätyt tiedot > Jaa muita tietoja (so. kaukomittaustietoja).

Mozillan keräämien laitteistotietojen toivotaan auttavan sovellus- ja pelikehittäjiä optimoimaan omia tuotoksiaan mahdollisimman suuren yleisön käyttöön.