Mozilla hehkuttaa täysin uudistettua Firefoxia, joka tunnetaan nimellä Quantum. Selaimen uhotaan olevan tuplasti vanhaa Firefoxia nopeampi ja kuluttavan 30 prosenttia vähemmän muistia kuin Googlen kilpaileva selain. Myös Chromen käyttäjät ovat löytämässä takaisin kotiin.

Mozillan mukaan Firefox Quantumin on ladannut 44 prosenttia enemmän Chrome-käyttäjiä kuin viime vuonna samaan aikaan, ZDNet kirjoittaa.

Quantum on Mozillan mukaan asennettu 170 miljoonaa kertaa. Vakuuttavat ensimmäiset luvut tarjoavat Mozillalle pienen toivonpilkahduksen siitä, että Firefoxilla olisi todellisia mahdollisuuksia tulla takaisin mukaan selainkilpaan.

Tarkempia suosiolukuja on luvassa kuitenkin vasta myöhemmin, sillä tällä hetkellä muun muassa Netmarketshare sekä StatCounter tarjoavat vain marraskuun käyttöosuuksia, ZDNet pahoittelee.

Vaikka suurin osa Firefoxin käyttäjistä käyttää selainta pc-tietokoneella, on Mozillalla hyvin tiedossa se, että varsinainen menestyminen edellyttää onnistumista myös mobiilissa. Tällä hetkellä Firefoxin Android- ja iOS-asennusmäärät ovat kasvaneet yhteensä 24 prosenttia.

Mozilla-pomo Mark Mayo myöntää ZDNetille, että Firefoxin pitäisi pystyä ”todelliseen tappotahtiin” koko ensi vuoden ajan, jotta selaimella olisi oikea mahdollisuus muutokseen. Käyttäjämäärän ja suosion kasvu tarkoittaa kuitenkin samalla rahavirran kasvua. Suuri osa Mozillan tuloista on peräisin selaimeen integroiduista hakukoneista, kuten Google sekä Yandex.