Mozilla on irtisanomassa noin 250 työntekijäänsä, uutisoi ZDNet. Yhtiön henkilöstölle lähettämässään tiedotteessa Mozilla Corporationin toimitusjohtaja Mitchell Baker kertoi, että koronakriisin alkuvaiheessa tehdyt säästötoimenpiteet eivät ole olleet riittäviä.

Irtisanomisten yhteydessä Mozilla lopettaa toimintansa Taiwanin Taipeissa. Irtisanomisten lisäksi 60 yhtiön työntekijää sijoitetaan uusiin tiimeihin.

Työntekijät eivät jää täysin tyhjänpäälle, sillä Mozilla on kertonut maksavansa irtisanotuille henkilöille irtisanomiskorvauksia vuoden loppuun asti sekä vuoden ensimmäiseltä puoliskolta kertyneitä bonuksia.

Baker kertoi, että Mozilla joutuu miettimään uudestaan sen liiketoimintamallia sekä keskittymään taloudellisesti tuottavimpiin kaupallisiin tuotteisiinsa. Yksi tuottavimmista ratkaisuista saattaa olla Mozillan vastikään julkaisema vpn-palvelu, ZDNet huomioi.

Huolta on herättänyt myös se, että Mozillan sopimus Googlen kanssa erääntyy kuluvan vuoden aikana. Sopimuksen merkeissä Google on ollut Firefox-selaimen oletusarvoinen hakukone.