Toistaiseksi Avastin ja AVG:n lisäosat on poistettu käyttäjien saatavilta lisäkekaupasta, mutta niitä ei ole lisätty mustalle listalle, mikä saattaa vihjata siitä, että lisäkkeet saattavat tehdä jossain vaiheessa paluun.

Supersuositun Adblock Plus -mainostenesto-ohjelman kehittäneellä Wladimir Palantilla saattaa olla tarjolla selitys Mozillan toimintaan.

Palantin mukaan hänen aiemmin suorittamansa syväanalyysi osoittaa, että Avastin lisäke kerää käyttäjistä ylimääräistä tietoa, jota se ei tarvitse lisäosan toimintaan. Käyttäjistä kerätään muun muassa tämän selaushistoria sekä vierailtujen sivujen kokonaiset url-osoitteet, GHacks kirjoittaa.

Palant väittää, että kerätyt tiedot lähetetään Avastille aina, kun sivusto avataan. Sen lisäksi tietoa välitetään eteenpäin myös silloin, kun käyttäjä vaihtaa välilehteä.

GHacks pitää mahdollisena, että Mozilla joko lisää Avastin lisäosat mustalle listalle, tai vaatii yhtiötä tekemään niihin tarvittavat muutokset, jonka jälkeen ne voidaan julkaista uudelleen.

Poistotoimenpiteet kohdistuvat seuraaviin lisäkkeisiin: Avast Online Security, Avast SafePrice, AVG Online Security sekä AVG SafePrice.

Kyseiset lisäosat ovat kirjoitushetkellä yhä tarjolla Googlen Chrome-selaimen käyttäjille.