Monet Firefox-käyttäjät kokivat aiemmin yllätyksen, jollaista he tuskin osasivat odottaa. Selaimeen oli asentunut uusi lisäosa ilman lupaa käyttäjältä. Lisäosan kuvauksessa mainittiin vain mystisesti, että ”minun todellisuuteni eroaa sinun todellisuudestasi”. Kyseessä oli mainostempaus, joka sai fanit raivoihinsa.

Asentunut lisäosa oli nimeltään Looking Glass ja se asennettiin automaattisesti selaimen englanninkielisille käyttäjille. Oletusarvoisesti Looking Glass oli kytketty pois käytöstä. Fanien raivoon kuitenkin riitti se, että lisäosa oli asennettu ilman heidän suostumustaan.

Looking Glassin avulla Suomessakin esitetyn tv-sarja Mr. Robotin fanit voivat pelata sarjasta tuttua Alternative Reality Game -nimistä peliä, jossa kirjoittajat jättävät salaperäisiä johtolankoja eri puolille internetiä fanien löydettäväksi.

Vaikka kyseessä oli täysin harmiton lisäosa, Mozilla revittiin kappaleiksi muun muassa yhteisöpalvelu Redditissä. Nyt Firefox-selaimen kehittäjä pyytää toimintaansa anteeksi.

Mozilla kertoo julkaisemassaan blogikirjoituksessa, ettei Looking Glass -lisäosan aiheuttamaa raivoa osattu ennakoida. Mozillan mukaan asennusprosessia ei mietitty loppuun saakka. Säätiöltä kuitenkin huomautetaan, ettei lisäosaa aktivoitu automaattisesti, vaan käyttäjien täytyi käydä itse kytkemässä se käyttöön.

Lisäksi Mozilla tähdensi aiemmin, ettei lisäosa kerännyt käyttäjästään minkäänlaista tietoa. Sittemmin Looking Glass on siirretty lisukekauppaan, josta halukkaat voivat sen ladata.

”Emme ajatelleet riittävästi sitä, miten meidän toimintamme vaikuttaa [Firefox-]yhteisöön. Aiheutimme pettymyksen, olemme pahoillamme”, Mozillalta pahoitellaan.