Mozillan hakuun liittyvä yhteistyö Googlen kanssa jatkuu, ZDNet uutisoi. Kumppanusten sopimuksen oli määrä erääntyä kuluvan vuoden aikana.

Uusi sopimus varmistaa, että Google pysyy Firefox-selaimen oletushakukoneena vuoteen 2023 saakka noin 400–450 miljoonalla dollarilla vuodessa.

Sopimus on tarkoitus julkistaa vasta marraskuussa taloudellisten lukujen julkaisun yhteydessä. Mozillan tiedottaja kuitenkin vahvistaa kumppanuuden jatkumisen.

”Google on Firefox-selaimen oletushakukone monissa paikoissa ympäri maailmaa. Olemme äskettäin jatkaneet kumppanuuttamme, eikä suhde ole muuttumassa”, Googlen tiedottaja kertoo ZDNetille.

Uutinen tulee sikäli yllätyksenä, että Mozillan pitkän aikavälin suunnitelma on rakentaa oma, tilauspohjaisista palveluista muodostuva tulovirta ja vähentää riippuvuutta Googlesta. Perinteisesti Googlen osuus yhtiön vuosibudjetista on ollut noin 75–95 prosentin luokkaa.

Yhtiö ilmoitti alkuviikosta, että se tulee irtisanomaan noin 250 työntekijää, joille maksetaan irtisanomiskorvauksia vuoden loppuun saakka.