Microsoftilla työskentelevän Kenneth Auchenbergin mukaan Mozillan pitäisi siirtää paukut Chromiumin kehitykseen, sillä kyseessä on netin hallitseva selainalusta.

Auchenberg kehottaa Mozillaa kapuamaan alas filosofisesta norsunluutornistaan ja lopettamaan ”rinnakkaisen universumin” rakentaminen. Hän muistuttaa, että Mozillan vaihtoehtoinen maailma on houkutellut alle viisi prosenttia käyttäjistä.

Auchenbergin mukaan kyseessä on hänen henkilökohtainen mielipiteensä.

Ymmärrettävästi Auchenbergin tviitti on jo herättänyt runsaasti vastareaktioita. Eräs käyttäjä toteaa, ettei Mozillan kannata hylätä hyväksi havaittua teknologiaansa vain siksi, että Microsoft päätti antautua Googlelle ja hylätä (Edgen) käyttäjänsä.

Mozillalta puolestaan vastataan Auchenbergille, että internetin avoimuus vaatii useita toteutuksia samasta alustasta. Muussa tapauksessa se ei ole enää avoin.

Auchenbergia myös muistutetaan ajasta, jolloin Internet Explorer hallitsi selainmarkkinoita ylhäisessä yksinäisyydessään: mikäli aina mentäisiin enemmistön ehdoilla, myöskään Chromiumia ei olisi olemassa.

Microsoft päätyi hiljattain korvaamaan Edge-selaimen oman EdgeHTML-selainmoottorin Googlen Chromen käyttämällä Chromiumilla. Myös monet muut selaimet, kuten Opera käyttävät Chromiumia, joten Mozillan selain on viimeisiä, massasta erottautuvia vaihtoehtoja.