Yksi bitcoiniin liittyvistä suurista kysymyksistä on se luojana pidetyn ”Satoshi Nakamoton” henkilöllisyys. Yksi Nakamotoksi itseään väittävistä on australialainen Craig Wright. Mies on osapuolena oikeusjutussa, jossa hänen nyt jo edesmenneen takavuosien kumppanin Dave Kleimanin perikunta perää osuuttaan rikkauksista.

Perikunta haluaa puolet bitcoin-potista, jonka kumppanusten sanotaan louhineen kryptovaluutan alkuaikoina. Kolikoita pitäisi olla peräti miljoona, jolloin koko kasan arvo olisi nykykurssilla noin 8 miljardia dollaria.

Onko noita ”Satoshi Nakamoton” rikkauksia ylipäänsä olemassa? Muun muassa siitä käydään parhaillaan oikeutta. Viime viikolla kirjoitimme Decryptin kertomien tietojen perusteella, että Wright olisi saanut haltuunsa avaimet, joilla kolikoihin pääsee käsiksi.

Nyt asia on saanut uuden käänteen. Wrightin asianajaja on kertonut Decryptille, ettei miehellä sittenkään ole pääsyä bitcoineihin. Wright on vannonut oikeudessa, että hänellä on hallussaan tiedosto, joka sisältää niin julkiset kuin yksityiset avaimet kiisteltyihin kryptovaluuttalompakoihin.

Asianajaja sanoo, ettei Wrightin viime viikolla kuriirikyydillä saamassa tiedostossa olekaan yksityisiä avaimia. Hän kuitenkin vakuuttaa, että avaimet ovat olemassa ja tulossa – joskus myöhemmin. Sitä odotellessa.