Samsungin ja Applen vanavedessä mobiilimaailman kuninkaan titteliä tavoittelevat lukuisat kiinalaismerkit. ZTE:n tytäryhtiö on esitellyt jo lukuisia huippulaitteita Nubia-alamerkillään. Nyt vuorossa on Red Magic 5G -puhelin, AndroidAuthority kertoo.

Erityisesti pelipuhelimena markkinoidun laitteen myyntivalttina on sen 144 hertsin näyttö. Pelaajille suunnatuista näytöistä tuttu virkistystaajuus on korkeampi kuin vaikkapa Samsungin, Asuksen tai OnePlussan huippulaitteissa. Amoled-tekniikkaan pohjautuvan näytön koko on 6,65 tuumaa. Laitteen sormenjäljenlukija on sijoitettu näyttölasin alle.

Pelipuhelimille totuttuun tapaan Red Magicissa on ylimääräisiä ohjausvälineitä. Laitteen reunassa on kaksi kosketusaluetta, samaan tyyliin kuin Asusin ROG-puhelimessa. Laitteessa on myös kytkin, jolla raudasta täydet tehot irti ottavan ”pelitilan” saa napsautettua päälle ja pois.

Pellin alla onkin rutkasti vääntöä Snapdragon 865-järjestelmäpiirin ansiosta, kuten mallinimestä jo arvata saattaa, myös 5g-yhteydet onnistuvat Qualcommin piirin avulla. Keskusmuistin osalta valinnanvaraa on mallista riippuen, tarjolla on 8, 12 tai 16 gigatavun malleja. Tallennustilan tarpeen puolestaan voi poimia kahdesta eri vaihtoehdosta: 128 tai 256 gigatavua.

Puhelimen akun kapasiteetiksi valmistaja ilmoittaa 4 500 milliampeerituntia, mukana toimitetaan 55 watin pikalaturi. Sillä ladatessa akun pitäisi saavuttaa 56 prosenttia varaustila vartissa, täyteen akku latautuu 40 minuutissa.

Kameroiden osalta Nubia on päätynyt takapuolen osalta kolmeen eri kennoon: 64 megapikselin pääkameraan, 8 megapikselin laajakulmaan ja kahden megapikselin makroon. Selfiekuviakin voi napsia, niitä varten tarjolla on 8 megapikselin kamera.

Hintaa uutuudella on Kiinassa 3 799 juania, eli noin 490 euroa.