Nintendo ilmoitti torstaina, että se tuo syksyllä markkinoille uuden version ikonisesta Game & Watch -elektroniikkapelistä, Tech Crunch kirjoittaa. Lcd-näytöllä varustetut käsikonsolit olivat suuressa suosiossa 1980-luvulla. Niitä pystyi nimensä mukaan hyödyntämään myös kelloina, joskus jopa herätyskelloina.

Laitteen suunnitteli Gunpei Yokoi, jonka kätten jälkeä on myös myöhemmin ilmestynyt Game Boy. Muun muassa Donkey Kong ja Super Mario Bros. -pelit julkaistiin myös Game & Watch -peleinä.

Jokainen Game & Watch -pelilaite sisälsi vain yhdestä muutamaan yksinkertaista peliä, joten useampaa peliä janoavan tuli ostaa itselleen usea laite. Nintendo juhlistaa Super Mario Bros. -pelin 35. vuosipäivää ja julkaisee uuden Game & Watchin kyseisellä teemalla. Uuden pelin nimi on Game & Watch: Super Mario Bros. Myös tämän laitteen valikoima on rajattu.

Nintendo kertoo pelille omistetuilla verkkosivuillaan, että se tulee sisältämään pelit Super Mario Bros. ja Super Mario Bros. 2. Mukana on myös ensimmäinen laitteelle ikinä valmistettu peli nimeltään Ball, jota on tuunattu Mario-henkisemmäksi.

Täysin entisensä ei Game & Watch kuitenkaan ole. Sen alun perin mustavalkoinen lcd-näyttö on päivitetty moniväriseksi, ja paristot ovat vaihtuneet usb-laturiin. Yhdellä kolmen ja puolen tunnin latauksella pitäisi saada kahdeksan tuntia peliaikaa.

Kello-ominaisuus on säilytetty, eli laitetta voi käyttää peliajan ulkopuolisen ajan pöytäkellona. Ajan ohella kello näyttää Mario-aiheisia kohtauksia, joita on vuosien tapaan 35 kappaletta.

Laite käy perinteitä kunnioittaen myös kellosta.

Nintendo kertoo, että mallisto saapuu 13. marraskuuta, ja sen ennakkotilaamista koskevaa tietoa on tulossa pian. Yhtiön mukaan toimituserä on rajallinen, mutta se ei kerro, kuinka paljon laitteita yhteensä valmistetaan. Suositushinta laitteelle on 50 dollaria Yhdysvalloissa.

Katso laitteen esittely YouTubessa: