Mikrobitin klassiset kultaiset vuosikerrat tulevat tilaa­jien luettavaksi verkkoon. Löydät ne RetroBitti-osiosta, osoitteesta www.mikrobitti.fi/retrobitti.

Pdf-muotoisia klassikkolehtiä voit selata samaan tapaan kuin uudempiakin näköislehtiä.

Toimme ensimmäiset, vuoden 1984 lehdet verkkoon viime vuoden elokuussa ja olemme lisänneet retronumeroiden määrää sen jälkeen tasaiseen tahtiin. Nyt ollaan päästy jo vuoden 1988 viimeisiin numeroihin.

Vuonna 1988 lehdissä opetettiin muun muassa konekieltä, Amstradin muistin toimintaa, muistipankituksen perusteita, mikroprosessorin toimintaa, ohjelmointikikkoja, grafiikkaohjelmien toimintaa, Basic- ja Pascal-kieliä ja rakennettiin joystickiin autofire sekä käyttäjänportin laajennus. Commodore 64 oli erittäinkin voimissaan, ja sille tuli jatkuvasti uusia lisälaitteita ja ohjelmistoja. Peleistä käsiteltiin muun muassa Faery Tale, Guild of Thieves sekä peliextrassa MSX:n pelejä.

(Eikä pidä unohtaa joulukuun numeron Rambo-julistetta.)

Keskustelua retrolehdistä ja monista muistakin ATK-aiheista löydät Mikrobitin keskustelualueelta. Pyrimme löytämään vastauksia lukijoiden lähettämiin kysymyksiin, ja mielenkiintoisimmat saattavat löytää tiensä jopa lehden Bittiposti-palstalle, printtiin tai nettiin.

P.S. Mistä haluaisit lukea jatkossa? Onko sinulla kehitysehdotuksia tai juttuvinkkejä? Lähetä meille palautetta foorumilla, palautelomakkeen avulla Mikrobitin sivuilla tai Facebookissa.