Naapurivaltiot ovat osa monimutkaista verkkoa joka osallistuu elektronisten laitteiden, kuten älypuhelinten ja kannettavien valmistamiseen.

Aiemmin tässä kuussa Japani asetti yllättäen tiukat rajoitukset yhteen osaan tätä verkkoa: tiettyihin kemikaaleihin, joita käytetään puolijohteiden ja näyttöjen valmistamisessa.

Japani tuottaa valtaosan tietyistä kemikaaleista joita tarvitaan puolijohteiden valmistamiseen. Jos Etelä-Korea ei löydä kemikaaleille vaihtoehtoisia lähteitä, sikäläiset yhtiöt ”joko kohtaavat ongelmia laadun kanssa tai eivät saa tarpeeksi materiaaleja täyttääkseen kaikki tilaukset”, kertovat Lloyd Chan ja Shigeto Nagai Oxford Economicsin raportissaan.

”Jos Etelä-Korean muistipiirimarkkinoiden tarjonta heikentyy, niin muistikomponenttien hinnat voivat nousta merkittävästi”, kertoi Biswas IHS Markitilta. ”Vaikutukset tuntuvat lopputuotteissa kuten puhelimissa, tietokoneissa ja monissa muissa elektronisissa laitteissa”, hän lisäsi.

Japani on myös väläytellyt mahdollisuutta poistaa Etelä-Korea eräänlaiselta hyväksyttyjen maiden listalta. Mikäli näin käy, joutuvat japanilaisyritykset anomaan erityislupaa viennille Etelä-Koreaan peräti 850 eri kauppatavaran kohdalla.