Samsung on sulkenut Tizen-puhelimiensa sovelluskaupan vuodenvaihteessa, kertoo Tizenhelp-sivusto. Jo kesällä sovelluskauppaa rajattiin niin, ettei uusia käyttäjiä enää otettu vastaan ja vanhatkin käyttäjät pääsivät enää lataamaan vain kertaalleen hankkimiaan pelejä ja sovelluksia.

Viimeiseksi jäänyt Tizen-puhelin Samsung Z4 julkaistiin vuonna 2017. Suomessa Tizen tuli etupäässä tutuksi Samsungin älykelloissa ja televisioissa. Samsung laittoi hiljattain hynttyyt yhteen Googlen kanssa käyttääkseen tulevissa älykelloissaan yhdessä kehitettyä Wear-käyttöjärjestelmää, eli Tizenit ovat jäämässä historiaan myös älykellojen puolella.

Tizen-käyttöjärjestelmän juuret juontuvat pitkän ajan taakse, sillä sen pohjana on MeeGo-käyttöjärjestelmä. MeeGon piti aikoinaan olla Nokian älypuhelimien kulmakivi, mutta yhtiö liittoutuikin Microsoftin kanssa ja loppu on suomalaisen puhelinbisneksen historiaa.

Kun Nokia oli hylännyt MeeGon, jatkoi Linux Foundation avoimen lähdekoodin käyttöjärjestelmän kehitystä Samsungin ja Intelin johdolla ja samalla nimeksi vaihtui Tizen.

LUE MYÖS:

MeeGo saa jatkoa - uutena nimenä Tizen

Samsung tuo Tizen-puhelimia tänä vuonna

Googlen älykelloihin kaivattu uudistus – Applen kellot jäävät pian toiseksi