Saksalaiskaupunki on siirtymässä takaisin Windowsin käyttöön Linuxissa esiintyneiden ”yhteensopivuusongelmien” johdosta. Kaupungin it-pomo pitää päätöstä poliittisena.

München otti uusia askelia kohti Windowsin käyttöön siirtymistä, kun kaupunginvaltuusto äänesti esityksen puolesta. Väitteet nyt käytössä olevien avoimen lähdekoodin ohjelmistojen ongelmista perustuvat Microsoftin yhteistyökumppani Accenturen tekemään selvitykseen.

Kaupungin viranomaiset ovat sitä mieltä, että siirtyminen takaisin Windowsiin laskee kustannuksia ja korjaa yhteensopivuusongelmat.

Münchenin it-pomo Karl-Heinz Schneider ei kuitenkaan väitettä sulata. Hänen mukaansa kyseessä on pelkästään poliittinen päätös, eikä kaupungin järjestelmissä ole esiintynyt kuvatunkaltaisia ongelmia.

Schneiderin mukaan sekä Linux että LibreOffice toimivat kaupungissa moitteettomasti, eikä mitään teknistä syytä siirtyä takaisin Windowsiin ole olemassa, Softpedia kirjoittaa.

Schneider muistuttaa, että kaupungin työntekijöiden osoittamiin yhteensopivuusongelmiin on jo puututtu, eikä niillä ole mitään tekemistä Linuxin kanssa. Työntekijöille on pystytetty myös virtuaalikoneita Microsoftin tarjoamia ratkaisuja varten, joilla osa ongelmista voidaan välttää.

Schneider pahoittelee, että päätöksiä tehdään mieluummin tunteella ja omien poliittisten päämäärien edistämiseksi kuin faktatietoon perustuen. Hänen mukaansa jopa Accenture suositteli LibreOfficen käytössä pitäytymistä, joskin raportti muilta osin esitettiin siten, että se sai epäilyksen varjon lankeamaan Linuxin ylle.