Denuvo on voinut pitkään nauttia kopiointisuojauksestaan, jota on mainostettu myös murtamattomaksi. Sekin on kuitenkin kuolevainen.

Saksalainen Denuvo on voinut jo pitkään retostella kopiointisuojauksella, jota pelipiraatit eivät saa murrettua. Kopiointisuojaus on rakennettu siten, että siihen käsiksi pääseminen ja sen toiminnan tutkiminen on erittäin hankalaa. Aina tähän päivään asti.

Bulgarialainen hakkeri, joka käyttää nimimerkkiä Voksi, onnistui aiemmin murtamaan Doom- ja Just Cause 3 -peleissä käytetyn Denuvon kopiointisuojauksen. Kyseessä oli kuitenkin lyhytaikainen ilo, sillä reikä tukittiin nopeasti.

Nyt piraattiryhmittymä Conspir4cy kertoo onnistuneensa murtamaan kokonaan Square Enixin Rise of Tomb Raider -toimintapelin ja sen kolme lisäosaa. Pelin murrettu versio liikkuu tällä hetkellä internetissä, The Next Web kirjoittaa.

Kyseessä on melkoinen kolaus Denuvon maineelle, mutta täytyy kuitenkin pitää mielessä, että kyseessä on vasta yksittäinen peli, The Next Web muistuttaa.

Tiedossa ei myöskään ole, kuinka kauan kyseinen piraattiryhmittymä on työskennellyt Denuvon kopiointisuojauksen murtopuuhissa. Rise of Tomb Raider julkaistiin tammikuussa.