Twitterin toimitusjohtajaksi noussut Elon Musk on päättänyt tehdä joukkoarmahduksen sellaisille Twitter-tileille, jotka on tätä ennen jäädytetty asiattoman käytöksen takia. Miljardöörin mukaan käyttäjätilit palautetaan jo ensi viikolla.

Musk julkaisi henkilökohtaisella Twitter-tilillään kyselyn, jossa hän kysyi seuraajiltaan, haluavatko he lähes kaikkien poispotkittujen tilien palaava takaisin alustalle.

Ihan kaikki sääntörikkurit eivät ole tervetulleita takaisin. Musk rajasi äänestyksessä palautettavien tilien joukosta henkilöt, jotka ovat rikkoneet lakeja tai syyllistyneet spämmäämiseen. Aikaisemmin hän on myös linjannut, että esimerkiksi salaliittoteoreetikko Alex Jones ei ole tervetullut takaisin Twitteriin.

LUE MYÖS

Tosin sanoen Twitteriin on nyt palaamassa joukko somettajia, jotka ovat omalla asiattomalla käytöksellään ansainneet porttikiellon palveluun.

Musk on tätä ennen rauhoitellut mainostajia vakuuttamalla, että Twitter ei ole tekemässä muutoksia tilinpalautuksiin tai alustan moderaatiokäytänteisiin ennen kuin somepalvelu on saanut koottua ”sisältöneuvoston”, johon kuuluu erilaisia näkemyksiä omaavia henkilöitä.

Tällaista neuvostoa ei ole kuitenkaan näkynyt tai kuulunut, vaan uusi toimitusjohtaja on tuntunut ilmoittavan uusista linjauksista lähinnä oman Twitter-tilinsä kautta.

Musk on väittänyt, että poliittista ja sosiaalista oikeudenmukaisuutta ajavat aktivistiryhmät ovat ”rikkoneet sopimusta” yrittämällä vaikuttaa mainostajiin. Tosiasiassa Twitter ei ole tehnyt konkreettisia sopimuksia tällaisten tahojen kanssa.