Twitterin ostanut Elon Musk on joutunut vastaamaan puheistaan, kun Donald Trump ja joukko muita palvelusta poistettuja käyttäjiä pääsi takaisin pikavauhtia. Aiemmin Musk lupasi, että ei tee suuria muutoksia ja että asiasta päättää perustettava sisältömoderoinnin neuvosto.

Musk tviittasi tiistaina, että aktivistit pettivät sanansa. Hän teki mielestään sopimuksen laajan poliittisten ja yhteiskunnallistien aktivistiryhmien yhteenliittymän kanssa, että nämä eivät yrittäisi näännyttää Twitterin mainostulovirtoja, jos Musk suostuu moderointineuvoston perustamiseen.

"He rikkoivat sopimuksen", Musk perusteli. Tarkemmin hän ei kertonut, mitä nämä tahot ovat, joista hän puhuu tai miten sopimus olisi syntynyt.

Aiheesta uutisoinut The Verge mainitsee nähneensä dokumentteja, joissa suuri mainosyhtiö on suositellut asiakkailleen mainoskampanjoiden keskeyttämistä Twitterissä. Perusteluksi ei kuitenkaan mainittu aktivisteja tai poliitikoita. Sen sijaan yhtiö ilmaisi huolensa muun muassa Twitterin kyvystä noudattaa lakeja, palvelussa esiintyneistä virallisten tilien matkijoista, moderoinnin puutteesta sekä siitä, kuinka yhtiö onnistuu jatkamaan toimintaansa laajojen irtisanomisten ja -sanoutumisten jälkeen.