Muskin Starlink-projekti on suurprojekti, jonka tavoitteena on tuoda internet käyttäjien ulottuville satelliittien avulla. Tätä varten Muskin SpaceX-yhtiö on vienyt kiertoradalle lukuisia pieniä satelliitteja, jotka muodostavat tiiviin, datan kuljettamiseen tarkoitetun verkoston, jolla pyritään kattamaan maailman jokainen kolkka.

Zdnet kertoo, että Starlink on nyt edennyt beetavaiheeseensa. Tyylilleen uskollisesti Musk on antanut testivaiheelle hassuttelevan nimen, ”Parempi kuin ei mitään”.

Testissä mukana olevat käyttäjät ovat kertoneet saavansa 50-150 Mb/s internetyhteyksiä 20-40 ms viiveellä, mikä on merkittävä parannus loppukesän tilanteesta. Starlink lupaa, että kesään 2021 mennessä verkkoviive saadaan pudotettua 16-19 millisekuntiin.

Beetatesti kattaa toistaiseksi vain Kanadan ja USA:n alueet. Se ei myöskään tule ihan halvaksi: tarkoitukseen sopiva satelliittilautanen maksaa 500 dollaria, ja Starlink-yhteys 100 dollaria kuussa. Se on kuitenkin käytännössä ainoa tapa, jolla maaseuduilla olevat käyttäjät saavat ulottuvilleen nopean internetyhteyden.