#MeToo-liike kävi aktiiviseksi Intiassa vuosi sitten, kun sosiaaliseen mediaan perustettiin useita anonyymejä tilejä, joiden kautta ihmiset voivat jakaa kokemuksiaan nimettömästi verkossa.

Seksuaalista häirintää kokeneiden henkilöiden kertomuksissa nousi The Next Webin mukaan esille muun muassa kuuluisan intialaisen artistin Subodh Guptan nimi. Hänen kerrottiin esimerkiksi kosketelleen naisia ilman lupaa ja painostaneen heitä alastonkuviin.

Gupta on kieltänyt syytteet ja haastaa nyt kertomuksia jakaneen Scene and Herd -nimisen Instagram-tilin oikeuteen, The Next Web uutisoi. Instagram on osa Facebookin palveluita.

Gupta vetoaa kunnianloukkaukseen ja vaatii noin 49 miljoonaa Intian rupiaa eli noin 600 000 euroa vahingonkorvauksia.

Intian Delhin korkein oikeus määräsi syyskuussa Facebookin paljastamaan Scene and Herd -tilin perustajien tiedot 20. marraskuuta pidettävään seuraavaan istuntoon mennessä.

Scene and Herd -tilillä on yli 5000 seuraajaa ja ainakin 70 kertomusta erityisesti Intian taiteilijapiireissä tapahtuneesta seksuaalisesta häirinnästä.

Facebook on kieltäytynyt kommentoimasta asiaa. Mitä ikinä se päättääkään, tapaus varmasti toimii käyttäjien yksityisyyttä koskevana ennakkotapauksena myös tulevia tapauksia varten.

Lähde: Tivi