Nvidian GeForce -näytönohjaimille tarkoitetut suljetun lähdekoodin laiteajurit ovat tähän asti olleet asennettavissa erikseen Ubuntun lisäajurit-apuohjelman avulla.

Tämä on kuitenkin ongelma, mikäli käytössä ei asennuksen jälkeen ole nettiyhteyttä, sillä apuohjelma joutuu lataamaan ajurit Ubuntun ohjelmistolähteistä ennen niiden asennusta.

Sisällyttämällä Nvidian ajurit iso-levykuvalle voidaan netin tarve karsia pois asennusprosessista. Suorituskykyisemmät suljetut laiteajurit ovat suositeltavin vaihtoehto, mikäli tarkoituksena on vaikkapa pelata tai käsitellä kuvia.

Ubuntu sisältää avoimen lähdekoodin nouveau-laiteajurin, jonka suorituskyky jättää kuitenkin runsaasti toivomisen varaa. Syyttävä sormi osoittaa Nvidian suuntaan, sillä yhtiö ei toistaiseksi ole ollut valmis avaamaan näytönohjaintensa tarkempia speksejä kehittäjille.

Vaikka Nvidian suljetut ajurit lukeutuvat vastaisuudessa asennuslevyn oletussisältöön, ei niitä kuitenkaan aktivoida käyttöön automaattisesti. Oletusarvoinen laiteajuri GeForce-näytönohjaimille on Ubuntu 19.10:n jälkeenkin nouveau.

Nouveau-laiteajuria käytetään myös Ubuntu 19.10:n live-kokeilutilassa.