Facebook on kertonut peruvansa kaikki yli 50 ihmisen kokoontumiset heinäkuuhun 2021 asti koronaviruksen leviämisen ehkäisemiseksi, kirjoittaa ZDnet. Lisäksi suurin osa yhtiön työntekijöistä pysyy etätöissä ainakin toukokuun loppuun asti.

Yhtiö oli jo aiemmin perunut toukokuun alkuun kaavaillun F8-kehittäjäkonferessinsa. Tuore linjaus asettaa myös ensi myös F8:n vaakalaudalle. Yhtiön virtuaalitodellisuuskonferenssi Oculus Connect on päätetty siirtää kokonaan digitaaliseen formaattiin.

Pandemian roihahdettua maaliskuussa on suuri osa teknologiatapahtumia jouduttu perumaan. Microsoft on niin ikään perunut kaikki suuret fyysiset tapahtumat heinäkuuhun 2021 asti. Perumisilla voi olla kauaskantoisia seurauksia ja voikin olla, että teknologiatapahtumien luonne kokee pandemian seurauksena pysyviä muutoksia.

Toimitusjohtaja Mark Zuckerberg on kertonut, että ensimmäisenä takaisin varsinaisille työpaikoille saavat palata sellaiset työntekijät, jotka eivät työtehtäviensä puolesta pysty etätöihin. Ensimmäisten joukossa palaavat esimerkiksi terrorismin ja itsetuhoisen sisällön parissa työskentelevät sisällönvalvojat sekä laiteinsinöörit.