Maailman suurin matkapuhelintapahtuma Mobile World Congress on peruutettu tämän vuoden osalta, kirjoittaa The Verge.

Koronaviruksen uhka muutti messut jo etukäteen kaaokseksi. Viime päivinä monet perinteisesti näyttävästi MWC:ssä paikalla olleet yhtiöt peruuttivat osallistumisensa. Näitä olivat muun muassa Sony ja Nokia.

Tapahtuman järjestävän GSM Associationin toimitusjohtaja John Hoffman sanoi tiedotteessa, että koronaviruksen puhkeaminen teki messujen järjestämisen ”mahdottomaksi”.

Hoffmanin mukaan tapahtumajärjestäjien on kiinnitettävä huomiota siihen, että Barcelonan ympäristö säilyy turvallisena eikä uhkaa kenenkään terveyttä. Hän kuitenkin toteaa myös, että GSMA:n ja Barcelonan edustajat jatkavat yhdessä tapahtuman järjestämistä ensi vuonna ja sen jälkeen.

MWC:n peruuttaminen ei ole aivan yhdentekevä juttu isäntäkaupungille. Sen taloudellinen vaikutus on lähes puoli miljardia euroa, ja se myös luo yli 14 000 osa-aikaista työpaikkaa. GSMA puolestaan edustaa 1200 mobiilialan yritystä, ja sen vuotuinen tapahtuma on luonnollisesti ollut tärkeä alan taloudelliselle menestymiselle.

Nyt peruutetun tapahtuman oli tarkoitus olla merkittävä juuri siksi, että paikalla olisi ollut paljon kiinalaisia matkapuhelinvalmistajia. Mukaan olivat lupautuneet kaikki Kiinan merkittävimmät puhelinvalmistajat.

Nokian ja Sonyn lisäksi osallistumisensa peruuttivat etukäteen muun muassa LG, ZTE, Ericsson, Nvidia, Intel, Vivo, Amazon, NTT Docomo, Cisco, BT ja HMD.