Perinteisen 3,5 millimetrin kuulokeliitännän korvaamista digitaalisella vaihtoehdolla on väläytelty viime aikoina useammaltakin taholta. Viimeisimpänä hautaa analogiselle audioliitännälle on liittynyt kaivamaan Intel, joka ehdottaa siirtymistä digitaaliseen USB-C -liitäntään, kertoo The Verge.

Intel ei ole mielipiteensä kanssa yksin. Kiinalaisvalmistaja LeEco julkaisi hiljattain uusia puhelimia ilman tuttua ääniliitäntää ja aikoo siirtyä USB-C -liitäntään kiinnitettäviin kuulokkeisiin. Myös kuulokkeita valmistava JBL on ehtinyt jo julkaista USC-C -liitännällä varustetut kuulokkeet, ja Applenkin on huhuttu viime vuoden lopulta lähtien hylkäävän 3,5 millimetrisen audioliitännän oman Lightning-liitäntänsä tieltä.

Digitaalisen USB-C -liitännän ansiosta kuulokevalmistajat voisivat muuntaa äänen digitaalisesta analogiseksi itse kuulokkeissa, jolloin laatu ei heittelisi sen mukaan, mikä laite on käytössä. Lisäksi digitaalisen liitännän kautta olisi mahdollista siirtää korvien ja laitteen välillä äänen lisäksi esimerkiksi terveysdataa, kuten lämpötilatietoja. Perinteistä kuulokeliitäntää puoltaa kuitenkin halpa hinta.

Aivan pian 3,5 millimetrin audioliitännästä tuskin päästään eroon, niin vakiintunut sen paikka nykyisissä laitteissa on.