Toisin kuin muissa tilauspohjaisissa palveluissa, Tinder ei ole määritellyt kiinteää kuukausihintaa käyttäjilleen. Tästä syystä eri henkilöt voivat joutua maksamaan samoista ominaisuuksista eri hinnan.

Aihe on herättänyt jo aikaisemmin keskustelua, mutta nyt australialainen kuluttajayhdistys Choice on tehnyt aiheesta virallisen valituksen maan kilpailu- ja kuluttaja-komissio ACCC:lle, uutisoi Mashable.

Choice oli omassa ”mysteerishoppailija”-tutkimuksessaan havainnut, että käyttäjien Tinder Plus -tilauksesta maksamat hinnat vaihtelivat 6,99 Australian dollarista aina 34,00 dollariin (noin 4,2 – 20,6 euroa). Käyttäjille ei tarjottu läpinäkyvää syytä siihen, minkä takia hinnoittelussa oli tällaista heittelyä.

Kokeessa havaittiin, että tilaus oli kaikista hintavin yli 50-vuotiaalle kaupungissa asuvalle heteromiehelle. Puolestaan halvimmalla selvisi kaupungissa asuva sukupuolivähemmistöön kuuluva alle 30-vuotias nainen.

Lisäksi Choice nosti esiin sen, että vaihtelevan kuukausimaksun lisäksi Tinderillä on pääsy merkittävään määrään käyttäjätietoja. Näitä tietoja antaessaan käyttäjä hyväksyy myös hänelle räätälöidyt mainokset.

Palvelun käyttöehdoissa kerrotaan, että tietoja voidaan hyödyntää myös alennusten jakeluun. On kuitenkin epäselvää, miten suuren merkityksen esimerkiksi asuinalue sekä ikä tuovat näihin alennuksiin.