Vuonna 2017 kaksi Applen johtavaa suunnittelijaa päätti perustaa oman yhtiön päämääränään mullistaa teknologian maailma. Kaksikon perustama yhtiö on nimeltään Humane, joka on jo kerännyt 30 miljoonan dollarin rahoituksen mysteerituotteen kehittämistä varten. Perustajat Imran Chaudhri ja Bethany Bongiorno eivät ole vielä paljastaneet tietoja tuotteesta, mutta he uskovat sillä olevan samankaltainen vaikutus maailmaan kuin iPhonella.

Applella 21 vuotta töissä olleen Chaudhrin mukaan alustojen kehitys on saavuttanut pisteen, jossa uusia ideoita ei enää keksitä. ”Meille on tärkeintä tuoda elinvoimaa ja uusia tilaisuuksia alalle”, Chaudhri jatkaa.

Humanen tuotteen todellista vaikutusta maailmaan on mahdoton arvioida ennen kuin siitä saadaan lisää selville. Entinen Applen työntekijä ja isossa roolissa iPodin ja iPhonen kehityksessä ollut Tony Fadell lähti Applelta yli 10 vuotta sitten, ja aloitti mullistavasta tuotteesta puhumisen pian sen jälkeen. Fadellin salassapidetty tuote olikin lopulta termostaatti. Voi olla, että Humanen kohdallakin tuote saattaa yllättää monin eri tavoin.

Chaudhrin mielipiteet älypuhelimista voivat kuitenkin vihjata jotain tuotteesta. Hänen mielestään älypuhelimet vievät liikaa tarkkaavaisuutta ihmisiltä niiden samalla myydessä käyttäjien tiedot eteenpäin. Chaudhri ja Bongiorno uskovat kuitenkin, että teknologia on positiivinen asia ihmiskunnalle. Heidän mielestään nykytilanne tarvitsee kuitenkin uudistusta.