Myytinmurtajat-ohjelmasta tunnettu sähköinsinööri ja juontaja Grant Imahara on kuollut, kirjoittaa The Hollywood Reporter. Äkillisen kuoleman syyksi on ilmoitettu valtimon pullistuma aivoissa. Imahara oli 49-vuotias.

Imahara oli robotiikan erityisosaaja. Hän rakensi monet Myytinmurtajat-ohjelmassa käytetyistä roboteista ja operoi tietokoneita ja elektroniikkalaitteita, joita myyttien murtamisessa käytettiin. Jätettyään Myytinmurtajat vuonna 2014 hän teki Netflixille White Rabbit Project-sarjaa yhdessä Myytinmurtajat-työtoveriensa Kari Byronin ja Tory Bellecin kanssa.

Los Angelesissa syntynyt Imahara opiskeli sähkötekniikkaa Etelä-Kalifornian yliopistossa, joskin haaveissa oli myös käsikirjoittajan ura. Lopulta mies onnistui yhdistämään intohimonsa päästyään töihin Lucasfilmin omistamalle THX Labsille. Työkeikka vei miehen myöhemmin tekemään erikoistehosteita muun muassa Star Wars-, The Matrix-, Jurassic Park- ja Terminator-elokuviin.

Robottien erikoisosaaja menestyi luonnollisesti myös Comedy Centralin BattleBots-ohjelmassa, jossa kilpailijoiden rakentamat robotit taistelevat toisiaan vastaan. Imaharan Deadblow-robotti oli ohjelman kolmannen kauden paras taistelija keskiraskaassa sarjassa.

Vuonna 2008 Machine Designille antamassaan haastattelussa Imahara kertoi insinöörityön olleen hänelle luontainen kutsumus.

”Lapsena en koskaan halunnut olla James Bond. Halusin olla Q, koska hän teki ne kaikki hienot laitteet.”