Kiinalainen Oppo on yksi maailman suurimpia älypuhelinvalmistajia. Emokonserni BBK Electronics omistaa lisäksi Vivon, Realmen ja OnePlussan. Kyseessä on siis todella merkittävä peluri maailman älypuhelinmarkkinoilla.

Tuoreet huhut kertovat yhtiön johtoryhmän aikeista lähteä suunnittelemaan omaa järjestelmäpiiriä. ”Mariana Plan” -nimen saanutta projektia vetää entinen Qualcommin tekninen johtaja. Mukana on myös insinöörejä Realmen ja OnePlussan puolelta, AndroidAuthority uutisoi.

Toinen kiinalaisjätti Huawei on pyrkinyt irti Qualcommin piireistä ja pystyykin nykyisin valmistamaan älypuhelimia ilman yhteistyötä amerikkalaistahojen kanssa. Mikäli Trumpin hallinto määräisi myös Oppon ja muut konsernin yhtiöt boikottilistalle, olisivat ne tämänhetkisillä valmistusmetodeilla melkoisessa pulassa.

Virallisen lausunnon mukaan tarvetta täyteen omavaraisuuteen ei kuitenkaan ole. Kiinalaiselle C114 Newsille antamassaan haastattelussa Oppon edustaja kertoi yhtiönsä haluavan säilyttää hyvät välit niin Qualcommiin kuin MediaTekiinkin. Samalla Oppo on kuitenkin luvannut panostaa tutkimukseen ja tuotekehitykseen seitsemän miljardia dollaria seuraavan kolmen vuoden aikana.