Kyle Pflugin mukaan uusi, Chromium-pohjainen Edge halutaan nähdä lopulta myös Linuxissa, mutta yhtiö keskittyy toistaiseksi selaimen Windows 10- ja MacOS-versioiden kehitykseen.

Microsoft julkaisi uuden Edgen testiversion jo Windows 10 -käyttäjille, MacOS-versio seuraa ”pian perässä”, OMGUbuntu kirjoittaa. Kyseessä on kuitenkin varhainen testiversio, jonka toiminnasta ei kannata vetää lopullisia johtopäätöksiä.

Lähes jokainen tunnetumpi Chromium-pohjainen selain on saatavilla jo Linuxille, OMGUbuntun huomauttaa. Näihin lukeutuvat muun muassa Chrome, Vivaldi sekä Opera. Minkäänlaista teknistä estettä ei myöskään ole sille, että Edge nähtäisiin Linuxilla. Kyseessä olisi samalla melkoinen suunnanmuutos Microsoftilta.

Microsoft haluaa Edgen olevan muutakin kuin jälleen uusi Chromium-pohjainen selain. Tästä syystä yhtiö aikoo tarjota selaimessa ominaisuuksia, joita kilpailijoilla ei ole. Erityistä huomiota aiotaan kiinnittää muun muassa virrankäyttöön.

Siirtämällä Edgen pohjautumaan Chromiumiin haluaa Microsoft samalla vähentää hajanaisuutta ja parantaa sekä käyttäjäkokemusta että nettiselainten keskinäistä yhteensopivuutta.