Bitcoinin yhteydessä puhutaan joskus niin kutsutusta 51 prosentin hyökkäyksestä, jossa hyökkääjä ottaa hallintaansa yli puolet bitcoin-verkon laskentatehosta. Näin hyökkääjä voisi muuttaa tai varmentaa haluamiaan transaktioita.

Käytännössä hyökkäyksen tekeminen on hankalaa, mutta ei mahdotonta. AMB Crypton mukaan Logica Capital Advisersin päästrategi Mike Green on väittänyt, että menestyksekkään 51 prosentin hyökkäyksen toteuttaminen vaatisi seitsemän miljardin dollarin panostuksen.

Bitcoinia puolustavan Andreas Antonopouloksen mukaan moinen hyökkäys ei olisi todennäköisesti edes kannattava, sillä ryöstösaaliin arvo tuskin ylittäisi toimenpiteeseen tarvittavaa summaa. Hänen mukaansa hyökkäys vaatisi paljon enemmän kuin seitsemän miljardia dollaria, sillä louhintaan käytettyjen asic-laitteiden hinnat ovat tällä hetkellä pilvissä suuren kysynnän vuoksi.

Antonopoulos sanoo, että iskuun vaadittava rahamäärä löytyisi kuitenkin todennäköisesti jonkin valtion kassasta tai erittäin hyvin rahoitetulta hyökkääjätaholta.