Koska kaiken toimivuutta ja rikki saamista pitää ihmisten aina kokeilla, ovat Redditin käyttäjät keksineet tavan saada tekstiä generoiva tekoäly ChatGPT niin sanotusti flippaamaan.

Futurism kertoo, kuinka nimimerkki TheChaos7777 oli jakanut kuvakaappauksen erikoisesta keskustelustaan OpenAI:n botin kanssa.

Hän oli pyytänyt ChatGPT:tä vastaamaan pelkkää A-kirjainta käyttäen.

Alkuun botti vastasi pyydetysti pelkkää A:ta suoltamalla, mutta äkkiä luettavaa tekstiä olikin alkanut tulla, ja botti pyöräytti ilmoille koirankasvattajan mainokselta näyttävän tekstin.

LUE MYÖS:

Futurism kokeili kikkaa ja eri kirjaimilla esille tuli mitä erikoisempia tekstejä, kuten musiikkikappaleiden sointuja, biisisuosituksia ja nähtävästi translitterointi haastattelusta entisen vapaapainijan, sittemmin joogaohjaajaksi ryhtyneen Diamond Dallas Pagen kanssa.

Myös Tivin kokeiluissa temppu näytti toimivan. D-kirjainta pyydettäessä ensin tuli D-kirjaimia, sitten äkisti tietoa ruostumattoman teräksen toimittajista. U-kirjainta pyytämällä saatiin U-kirjaimia ja sitten nähtävästi pörssitiedote kemianalan jättiyhtiö DuPontin takavuosien bisneksistä Dow Chemicalin ja FMC Corporationin kanssa.

Futurism arvelee, että erikoinen käytös liittyy ChatGPT:n koulutukseen ja pyrkimykseen estää tietynlaista toistoa. Kun botti sitten ryhtyy yhtä merkkiä toistamaan, jonkinlainen sisäinen hälytys pärähtää soimaan, ja algoritmi ryhtyykin suoltamaan tekstiä koulutusdatansa innoittamana.

Ei siis mikään tekoälyn pimeä alitajunta, vaan yksinkertaisesti sekaannus.