Tietoturvatutkija Monta Elkins halusi todistaa asian, ja asensi oman piirin Ciscon palomuurin emolevylle, ArsTechnica kertoo. Temppuun tarvittiin vain 150 dollarin juotostyöasema, 40 dollarin mikroskooppi ja kahden dollarin mikropiiri. Kaikki tarvittavat komponentit ovat kenen tahansa tilattavissa verkkokaupoista.

Elkins käytti tempussaan Arduino-laitteista tuttua ATtiny85-piiriä. Mikäli kyseisen laitteen emolevy ei ole viimeiseen juotokseen asti tuttu, ei ylimääräistä sirua luultavasti edes huomaa - mikäli laitteen kotelon syystä tai toisesta ylipäänsä avaa. Lisäksi taitavat hakkerit voisivat käyttää vielä huomattavasti pienempää mikrosirua, Elkins valitsi ATtiny85:n sen helpon ohjelmoitavuuden vuoksi.

Pahaa-aavistamaton palomuurin omistaja ei huomaa välttämättä muutoinkaan mitään erikoista laitteensa toiminnassa. Paitsi että Elkinsin ohjelmoima siru luo laitteeseen uuden ylläpitäjätunnuksen ja päästää hakkerin sisään laitteeseen muuttamaan asetuksia ja tarkkailemaan logeja.

Lisäohjelmoinnilla samaa perustekniikkaa voisi hyödyntää vielä huomattavasti laajempaan murtautumiseen kohdeverkkoon.

Elkins kertoo, ettei halua kokeellaan todistaa väitteitä Supermicron emolevyjen vakoilupiireistä:

”Haluan ihmisten kuitenkin ymmärtävän, että tämänkaltaiset hyökkäykset eivät ole vain mielikuvituksen tuotetta, vaan aika helppoja toteuttaa. Jos minä voin tehdä näin autotallissani, joku taho, jolla on satojen miljoonien budjetti, on varmasti tehnyt tätä jo jonkin aikaa.”