Video liittyy helmikuun Mikrobitissä julkaistuun Aukeaako kännykkä keinosormella? -artikkeliin.

Miten tehdään keinosormi, joka kelpaa älypuhelimen sormenjälkilukijalle? Kokeilimme – tarvitset liivatelehtiä, vettä, grafiittijauhetta ja kaksikomponenttisilikonia. Hintaa tarvikkeilla on vain muutama kymppi, eikä sormenjälkilukijaa huijaavan sormekkeen tekemiseen kulu aktiivista tekoaikaa kuin muutamia minuutteja.

Muotti: Gedeo Siligum, 2-komponenttisilikonitahna (16,90 €) Sormi: liivatelehtiä (1,40 €) ja grafiittijauhetta (16,90 €)

1) Sekoita sormenpään kokoiset klöntit silikonitahnan komponentteja keskenään tasaiseksi, yksiväriseksi massaksi. Levitä tasainen, ohut kerros sormen päälle, painele kevyesti sormeen kiinni. Anna jähmettyä noin 10-15 minuuttia ja irrota muotti varovaisesti sormesta.

2) Kylvetä liivatelehtiä kylmässä vedessä ja liuota pehmenneet liivatteet kiehuvaan veteen. Lisää grafiittijauhe ja sekoita. Kaada seos muotteihin ja siirrä kloonisormet jääkaappiin. Kun sormekkeet ovat jähmettyneet, irrota ne varovaisesti muoteista.

3) Ota esille älypuhelin. Paina grafiittiliivateklöntti sormenjälkilukijaan. Simsalabim!

Päivitys 23.2.11:05. Temppu onnistui kaikissa puhelimissa, joihin sitä kokeilimme: Apple iPhone 7, Huawei Honor 8, Huawei P9, LG G5, Meizu Pro 6, Samsung Galaxy S7 edge ja Xiaomi Mi5 Pro.

Tarkemmat tiedot käytetyistä aineista ja tekniikoista voit lukea helmikuun Mikrobitistä: Aukeaako kännykkä keinosormella?