Applen iOS 14.5 -käyttöjärjestelmäpäivitys lupailee näppäriä lisätoimintoja musiikin ystäville, kirjoittaa 9to5mac. Tiedot perustuvat parhaillaan jakelussa olevaan toiseen beetaversioon. Jo aiemmin uutisoitiin, että Sirin oletusmusiikkisovellukseksi voi jatkossa vaihtaa esimerkiksi Spotifyn jos haluaa.

Apple Music -sovelluksen käytettävyyttä parannetaan lisäämällä siihen pyyhkäisytoimintoja, joissa on otettu mallia iPhonen sähköpostisovelluksesta. Jatkossa pyyhkäisemällä kappaleen kohdalla oikealle voi biisin lisätä toistojonoon. Vasemmalle pyyhkäisemällä voi lisätä kappaleen omaan kirjastoon, ladata sen puhelimeen tai poistaa kirjastosta.

Lisäksi kappaleiden kohdalle tulee selkeä kuvake lisätoiminnoille, jonka kautta kaikki toiminnot aukeavat ponnahdusvalikkoon. Tällä hetkellä lisävalinnat saa näkyviin painamalla kappaletta pohjassa.

Kappaleiden sanoituksia voi myös jakaa suoraan sovelluksesta somepalveluihin. Kappaleita on voinut jakaa esimerkiksi Instagramin tarinoihin jo pitkään, mutta päivityksen myötä käyttäjä voi jakaa valitsemansa kolmen rivin pätkän lyriikoista Instagram-tarinaan, Facebook Messengeriin tai iMessageen.