Study the Great Nation (Xuexi Qiangguo) on Kiinan hallituksen siunaama ja Alibaban kehittämä sovellus, jonka päätarkoitus on opettaa käyttäjälle Kiinan hallitsijan Xi Jinpingin poliittista ajatusmaailmaa, Xi Jinping Thoughtia.

Sovelluksen tarjoamien ideologisten ominaisuuksien lisäksi sen kautta voi soittaa videopuheluja, lähettää viestejä, jotka tuhoutuvat kun ne on luettu, ylläpitää aikatauluja ja muuta.

Kiinan hallitus suosittelee Study the Great Nationin käyttöä vahvasti ja aktiivisesti. Sovelluksella on 100 miljoonaa aktiivista käyttäjää.

The Next Webin mukaan Cure53:n tutkimus väittää, että Study the Great Nation on vakoilutyökalu.

Cure53 löysi sovelluksesta tarkoituksellisia heikkouksia. Esimerkiksi sen sähköpostipalvelu ja biometrinen tunnistautuminen käyttävät tahallisen heikkoa salausta, ja sovellus tallentaa tiedostot siten, että muut puhelimessa olevat sovellukset pääsevät niihin käsiksi.

Cure53 sanoo, että jos käyttäjä on asentanut muitakin Kiinan hallituksen siunaamia sovelluksia laitteelleen, ne voivat huoletta lukea kaikki Study the Great Nationin tallentamat tiedot ja välittää ne viranomaisille. Hallitus voi siis tarkkailla käyttäjien viestejä, valokuvia, kontakteja, selainhistoriaa sekä puheluja.

Cure53:n mukaan sovelluksesta löytyy myös superkäyttäjän oikeudet, jonka avulla ulkopuolinen taho voi kasvattaa sovelluksen oikeuksia ilman erillistä lupaa. Näin sovellus voi käyttäjän tietämättä seurata puhelimen sijaintia, käynnistää äänitallentamisen, tai soittaa johonkin numeroon.

Kiinan kansantasavallan valtioneuvosto on kiistänyt väitteet.