Applen kiusana ovat pitkään olleet niin sanottuja jailbreak-murtoja iPhone-puhelimiin tehtailevat hakkerit. Niiden avulla laitteet saadaan tekemään asioita, joita Applen mielestä ei pitäisi tehdä. Murrettuihin puhelimiin voidaan esimerkiksi asentaa sovelluksia muualtakin kuin Applen omasta App Storesta.

9to5mac kirjoittaa, että tunnetun Checkra1n-hakkerointityökalun uusin versio pystyy nyt ensimmäistä kertaa tunkeutumaan Applen HomePod-älykaiutinten suojauksen läpi.

Mitä iloa tästä sitten on? Engadget arvelee, että innokkaat harrastajat voivat saada HomePodissa toimimaan sellaisia palveluita, joita Apple ei syystä tai toisesta tue – esimerkiksi musiikki-, älykoti- tai viestintäpalveluita. Mahdollisesti laitteen toimintaa voidaan muokata siten, että sitä voisi käyttää Android-puhelimen bluetooth-kaiuttimena.

Riemu saattaa olla lyhytaikainen, koska Apple ja hakkerit ovat kaiken aikaa sotajalalla: valmistaja yrittää tukkia jailbreak-murrot mahdollistavia aukkoja ja hakkerit etsivät uusia keinoja esteiden kiertämiseksi. Toinen iloa vaimentava seikka on se, että Checkra1n puree vain vähälle suosiolle jääneeseen ensimmäiseen HomePodiin, ei uuteen HomePod miniin, jolle voi edullisemman hinnan vuoksi povata enemmän käyttäjiä.