2000-luvun aikana on saatu todistaa lcd-näyttöjen suuri nousu ja myöhemmin markkinoiden täyttyminen. Nyt onkin koittanut se hetki, kun yksi näyttöjen merkittävimmistä valmistajista, Panasonic, on päättänyt hylätä lcd-näytöt kokonaan. Yhtiö jatkaa kuitenkin edelleen oled-televisioiden valmistusta.

Anandtech kirjoittaa, että Panasonic aikoo luopua lcd-näyttöjen tuotannosta kokonaan vuoteen 2021 mennessä. Syynä tuotannon lopettamiseen on liiketoiminnan kannattamattomuus.

Japanilainen elektroniikkajätti oli vielä vuosituhannen alkupuolella maailman johtavia tv-valmistajia, mutta kiinalaisten ja korealaisten kilpailijoiden paine johti lcd-televisioiden tuotannon lopettamiseen vuonna 2016. Tämän jälkeen voittoja on haettu vielä muun muassa autoihin sijoitettavista näytöistä, mutta myös erikoismarkkinat ovat sittemmin kuivuneet.

Vuonna 2010 avattu lcd-näyttötehdas Japanin Himejissä aiotaan muuntaa autojen akkuja valmistavaksi yksiköksi, ja kaikki 500 työntekijää aiotaan pitää yhtiön palkkalistoilla.