Epic Gamesin ja Applen oikeudenkäynti Yhdysvalloissa alkoi, ja samalla oikeudenkäynti tuo julkisuuteen kaikenlaisia mielenkiintoisia tietoja pelimaailman kulissien takaa. Yksi tällainen infopläjäys liittyy Epicin oman pelikaupan perustamiseen.

Kun Epic avasi Epic Games Storen loppuvuodesta 2018, se alkoi houkutella asiakkaita tarjoamalla näille viikoittain vaihtuvia maksuttomia pelejä. Osana oikeudenkäyntiä on nyt saatu julki dokumentti, joka näyttää, mitä Epic ensimmäisten yhdeksän kuukauden aikana jakelemistaan peleistä maksoi ja miten ne uusia asiakkaita toivat. Aiheesta uutisoi Kotaku.

Pienten kehittäjien indie-peleistä on maksettu vain kymmeniä tuhansia dollareita, ja Metro: 2033 Reduxin yhtiö sai jakeluun maksutta. Kallein peli puolestaan oli Batman: Arkham, josta maksettiin 1,5 miljoonaa dollaria, perässään 1,4 miljoonalla dollarilla Subnautica sekä miljoonalla dollarilla Mutant Year Zero.

Kaiken kaikkiaan Epic maksoi peleistä 11 658 000 dollaria ja keräsi niiden avulla lähes viisi miljoonaa uutta asiakasta. Yhtä asiakasta kohti hintaa tuli keskimäärin 2,37 dollaria. Näiden asiakkaiden ei tarvitse kovinkaan arvokasta peliä kaupasta ostaa, kun Epic on jo tuon sijoituksensa tienannut takaisin.