Keskimäärin ohjelmistokehittäjille ollaan nyt valmiita maksamaan 5003 euroa kuukaudessa, MeetFrank kertoo. Palkkatarjousten keskiarvo on vuodessa noussut noin 300 eurolla. Palkkatarjoukset vaihtelevat 3092 eurosta jopa 10 600 euroon.

MeetFrank on virolaisen startup-yrityksen kehittämän sovellus, jonka idea on tehdä palkkatasosta läpinäkyvämpi. Kaksi vuotta sitten julkaistun sovelluksen on Suomessa ladannut 40 000 käyttäjää. Suomalaisia rekrytoijia palveluun on rekisteröitynyt 1200. Palvelussa on eniten it-alan, markkinoinnin ja myynnin työpaikkoja.

It-alan työntekijäyhdistys Tietoala ry:n mukaan palkkojen keskiarvo kasvoi vuonna 2018 168 euroa edellisvuodesta ollen 4228 euroa kuukaudessa. MeetFrankin mukaa se on lähes 800 euroa vähemmän kuin mitä palvelun kautta tarjotuista töistä on maksettu viimeisen vuoden aikana.

MeetFrankin laskujen mukaan ohjelmistokehittäjien keskimääräinen palkankorotus työpaikkaa vaihdettaessa on palvelussa ollut 15 prosenttia.

“Ohjelmistokehittäjien kysyntään vaikuttavat nopeimmin kasvavat startup-yritykset sekä kymmenet ohjelmistokonsultointiyritykset, jotka vievät asiakkaita suurilta kansainvälisiltä pörssiyhtiöiltä”, sanoo MeetFrankin Suomen markkinoinnista vastaava Juhani Polkko tiedotteessa.

Lähde: Tivi