Mikrobitti testasi hiljattain seitsemän erilaista usb-c-sovitinta eli matkatelakkaa. Hintahaarukka oli laaja, eikä voittaja suinkaan ollut markkinoiden kallein vekotin.

Usb type-c eli lyhyemmin usb-c on oikein näppärä liitäntä, joka sopii moneen käyttöön. Sen kautta liikkuu niin kuva, ääni, data kuin virtakin, joko sisään tai ulos ja standardista riippuen varsin suurellakin nopeudella.

Kaikki oheislaitteet eivät kuitenkaan aina sisällä tukea usb-c:lle tai sinulla voi olla tarve jakaa esimerkiksi tabletin tai läppärin vähäiset liitännät useampiin käyttötarkoituksiin.

Tähän hyvän ratkaisun tarjoaa usb-c-sovitin, joka irtoaa kohtuuhinnalla ja on helppo napata matkalle mukaan. Piuha siis kiinni yhteen koneen harvoista usb-c-liitännöistä ja kaikki muut laitteet – vanhempi usb-liitäntä, ethernet yms. – kiinni sovittimen portteihin.

Testissä olivat mukana Akasa USB Type-C 9-in-1 Dock, Axagon HMC-6M2, USB 3.2 Gen 1 6-in-1, D-link DUB-M520 5-in-1 USB-C 3.0, Linq 6 in 1 USB-C Multiport Hub (2nd Gen), LMP USB-C Travel Dock, Satechi Slim USB-C MultiPort sekä Targus USB-C Dual Video 4K 2 x HDMI Multiport. Hintahaarukka ulottui vajaasta 60 eurosta lähes 110 euroon asti.

Toisena vaihtoehtona on usb-c-telakkanäyttö, joka on kannettavan paras kaveri niin kotona kuin toimistolla. Yhden johdon kytkemällä saa käyttöön isomman ruudun, lisä­laitteet sekä kannettavan lataukseen. Usb-c-telakkanäyttöjä testasimme viimeksi syksyllä 2021.

Lue myös aiempi usb-c-telakkavertailumme vuodelta 2020. Monet näistä laitteista ovat edelleen täysin soivia pelejä.

LUE MYÖS: