Yksi uuden iPhone X -puhelimen uutuuksista oli sen kasvontunnistus, joka korvasi yleisesti käytössä olevan sormenjäljentunnistuksen. Vietnamilaiset tietoturva-asiantuntijat väittävät nyt pystyneensä murtamaan teknologian halpaa erikoisnaamaria käyttäen.

Bkav-tietoturvayhtiön asiantuntijat onnistuivat luomaan naamarin noin viikossa siitä kun saivat puhelimen käteensä. Hyvin erikoiselta näyttävä kokonaisuus ei pyrikään jäljittelemään ihmiskasvoja täydellisesti. Bkavin mukaan tähän ei ole tarvetta, sillä puhelimen tekoäly ei tarvitse kokonaisia kasvoja, se esimerkiksi avaa puhelimen, vaikka puolet kasvoista peittäisi kädellä.

Osa naamarista on toteutettu 3d-tulostamalla, osa on perinteisiä 2d-tulosteita, ja lisäksi nenä on ammattilaisen käsin silikonista muotoilema.

Yrityksen julkaisemalla videolla näkyy miten naamari ja asiantuntijan naama avaavat saman puhelimen vuorotellen, mutta syvempää analyysiä tekniikan sudenkuopista ei anneta. Bkav kuitenkin toteaa näin todistaneensa, että FaceID ei ole teknologiana kovin luotettava. Yrityksen mukaan biometrisistä tunnisteista sormenjälki on edelleen ykkönen.

Lähde: Tivi