Puolet 16–89-vuotiaista suomalaisista oli ostanut netistä jotain edellisten kolmen kuukauden aikana, ja edellisten 12 kuukauden aikana näin toimi 67 prosenttia suomalaisista. Asia selviävät Tilastokeskuksen Väestön tieto- ja viestintätekniikan käyttö -tutkimuksesta.

Vajaa puolet suomalaisista hankki netistä vaatteita ja kenkiä, 39 prosenttia pääsylippuja ja 35 prosenttia majoituspalveluita. Käytettyjä tavaroita verkosta oli hankkinut 34 prosenttia vastaajista edellisten kolmen kuukauden aikana.

Syyskuussa julkaistussa, Postin Kantar TNS:llä 18–79-vuotiaille teettämässä kyselyssä liki puolet kyselyyn vastanneista suomalaisista oli ostanut tavaroita verkkokaupoista sen sijaan viimeisen kuukauden aikana.

Tilastokeskuksen tutkimuksessa kävi ilmi, että 79 prosenttia suomalaisista käyttää nettiä monta kertaa päivässä, ja useimmin sitä käytetään kännykällä. Ylipäätään nettiä 16–89-vuotiaasta väestöstä käyttää 90 prosenttia. Alle 45-vuotiaista nettiä käyttivät päivittäin useasti lähes kaikki, mutta 65–74-vuotiaiden osuus näin tekevistä oli 57 prosenttia ja 75–89-vuotiaista 23 prosenttia.

Ennen kevään 2019 eduskuntavaaleja liki puolet suomalaisista äänioikeutetuista käytti vaalikonetta. Alle 45-vuotiaista vaalikonetta käytti noin kaksi kolmesta, ja 65–74-vuotiaista vajaa kolmannes.

Ennen vaaleja verkkolehdistä tietoa puolueiden vaaliohjelmista ja ehdokkaista haki noin joka neljäs, kuten myös puolueiden ja ehdokkaiden kotisivuilta ja blogeista. Yhteisöpalveluja tässä tilanteessa hyödynsi 11 prosenttia.

11 prosenttia taas oli vuokrannut lyhytaikaista majoitusta suoraan yksityishenkilöltä välityssivuston kautta. Yksityishenkilöiden ajamia kyytipalveluita oli käyttänyt vain kuusi prosenttia.