Taannoisen WhatsApp-kohun jälkeen WhatsApp aikoi selventää, mitä sen uudet ehdot pitävät sisällään. Palvelu kertoi tuolloin, että se alkaa lähettää käyttäjille ilmoituksia, joissa luvataan lisätietoa ehdoista:

”Alamme muistuttaa ihmisiä päivitysten tarkastamisesta ja hyväksymisestä, jotta Whatsappin käyttöä voi jatkaa”, WhatsApp ilmoitti.

Ilmoitus on nostanut esiin kysymyksen siitä, mitä tapahtuu käyttäjille, jotka eivät halua uusia ehtoja hyväksyä 15. toukokuuta mennessä.

”Harkitse uudelleen”

WhatsApp on päivittänyt ohjesivustoaan aiheeseen liittyen. Palvelu kertoo, että esimerkiksi viestejä ei voi lähettää, jos ehtoja ei hyväksy.

”Antaaksemme sinulle riittävästi aikaa tutustua muutoksiin omaan tahtiisi, siirsimme muutospäivän 15. huhtikuuta. Jos et ole hyväksynyt ehtoja tähän päivään mennessä, WhatsApp ei poista tiliäsi. Et voi kuitenkaan käyttää kaikkia WhatsAppin toimintoja, ennen kuin olet hyväksynyt ehdot. Voit vastaanottaa puheluita ja ilmoituksia lyhyen aikaa, mutta et voi lukea tai lähettää viestejä sovelluksella.”

WhatsApp ilmoittaa, että 15. toukokuuta mennessä käyttäjät voivat ladata viestihistoriansa sekä halutessaan myös raportin WhatsApp-tiedoistaan sekä -asetuksistaan.

WhatsApp varoittaa myös niitä käyttäjiä, jotka harkitsevat WhatsApp-tilinsä poistamista:

”Jos haluat poistaa tilisi, toivomme, että harkitset sitä uudelleen. Emme voi peruuttaa sitä, ja se poistaa viestihistoriasi sekä sinut kaikista WhatsApp-ryhmistä ja poistaa WhatsApp-varmuuskopiosi.”