Windows 10:n ja siihen Microsoft Storesta asennettujen sovellusten muhkeat päivitykset rohmuavat nettikaistaa. Jos käytössä on rajoitettu datamäärä tai heikko yhteys, voi laitteen käyttö muuttua päivitysten latauksen aikana sietämättömäksi.

Tähän asti Microsoft on tarjonnut Windows 10:n käyttäjille mahdollisuuden hallita päivitysten latauskaistaa prosentuaalisesti, mutta kevään suurpäivityksen myötä käyttäjien mahdollisuudet paranevat.

Vastaisuudessa käyttäjä voi määritellä, että Windows 10:llä on lupa ladata päivityksiä vaikkapa vain 1 Mbps:n nopeudella. Erityisen hyödyllistä tämä on taustalla tapahtuvien päivityslatausten tapauksessa, mutta käyttäjä voi asettaa maksimiarvon myös etualalla latautuville päivityksille.

Windows pyrkii optimoimaan kaistankäyttöä, eikä se koskaan ylitä sille määriteltyjä latausnopeuksia, Windows Latest kirjoittaa.

Ominaisuus on mukana May 2020 Update -ominaisuuspäivityksessä ja se koskee sekä Windows-päivityksiä että Storesta ladattavia sovelluksia ja muita Microsoftin tuotteita.