Heppin kuvaa on käytetty hyväksi ainakin jo kahden vuoden ajan, Techspot kertoo. Sitä on hyödynnetty esimerkiksi naissinkkuja esitelleessä Facebook-mainoksessa, XNXX-pornosivulla erektiolääkkeen mainostamisessa, seksikkäitä ikäneitoja käsitellessä Reddit-keskustelussa ja vastaavassa yhteydessä myös Imgur-palvelussa. Härskeimmillään kuvaan on yhdistetty video masturboivasta miehestä.

Mainoksissa ja muissa yhteyksissä luvatta käytetty kuva on napattu New Yorkissa ruokakaupassa. Hepp kertoo ettei muista tilannetta, jossa kuva on otettu, eikä osaa myöskään kertoa miten se on päätynyt verkkoon kaikkien saataville.

Oikeusteitse Hepp vaatii nyt kuvan poistamista kaikista verkkopalveluista ja peräti 10 miljoonan dollarin korvauksia. Yhdysvalloissa laki kuitenkin tarjoaa vahvaa suojaa verkkosivustoja ylläpitäville yhtiöille, jotka eivät ole vastuussa käyttäjiensä palveluun lataamista kuvista.

Asiaa MediaPostille kommentoinut Santa Claran yliopiston professori Eric Goldman ei näe vaatimuksilla mahdollisuutta menestyä, sillä esimerkiksi Facebookin olisi pitänyt olla tietoinen kuvan luvattomasta käytöstä, jotta asiasta voitaisiin määrätä rangaistus.

Lähde: Tivi