Yhdysvaltalaismallin Melina DiMarcon Nood-sovellus ei kelvannut Google Playn tai Applen App Storen kokoelmiin.

Kyseessä on sovellus, jolla voidaan peittää naisvartalosta löytyviä seksuaalisesti epäilyttäviä osia, kuten nännejä ja vaginaa, niiden toimintaa kuvailevilla tarroilla.

DiMarcon mukaan Instagramin nykyiset sensurointityökalut ovat riittämättömiä. Tällaisia ovat muun muassa mustat ristit ja palkit. DiMarco uskoo näiden työkalujen seksualisoivan naisvartaloa liikaa.

Google ja Apple ovat kuitenkin ilmoittaneet, ettei DiMarcon sovellusta julkaista sovelluskaupassa. Googlen ja Applen mukaan Instagramin alastomuussääntöjen kiertoon tarkoitettu Nood kannustaa seksuaalisen sisällön esittämiseen.

DiMarco on päätöksestä ymmällään. Hänen mukaansa esimerkiksi nänni on nänni, olipa se sitten miehen tai naisen.

Samaan lopputulokseen ovat tulleet myös Genderless Nipples -kampanjaan osallistuvat. DiMarco ei pysty käsittämään sitä, minkä vuoksi hänen miespuoliset vastineensa pystyvät julkaisemaan Instagramissa omia nännikuviaan, mutta hän naisena ei.

”Naisena ja mallina en täysin ymmärrä, miksi miehet saavat julkaista nännikuviaan sosiaalisessa mediassa, mutta minä en saa. Nännit ovat nännit, miehen tai naisen, sama asia”, DiMarco perustelee.

Applen mielestä DiMarcon sovellus sisältää materiaalia, joka on kyseenalaista ja saattaa pahoittaa joidenkin mielen. DiMarcon mielestä näkemys on uskomattoman tekopyhä, BBC kirjoittaa.