Gmail on paitsi maailman ylivoimaisesti suosituin sähköposti­palvelu, myös todella monipuolinen työkalu lukuisiin käyttötarkoituksiin – etenkin selainversiossaan.

Mikrobitin Gmail-opas tarjoaa 25 vinkkiä palvelun virittämiseen.

Vuonna 2004 startattu Gmail on huikea menestystarina. Alkujaan palvelu vaati kutsun, mutta käyttäjämäärä räjähti nopeasti. Gmailissa on nykyään reilusti yli miljardi rekisteröityä käyttäjätiliä, joista jokaiselle tarjotaan 15 gigatavua levytilaa – yrityskäyttäjille enemmänkin.

Palvelu on myös kasvanut webmail-juuriltaan monialustaiseksi täyden palvelun sähköpostiksi, joka toimii selaimen lisäksi saumattomasti myös sähköpostiohjelmissa ja mobiilisovelluksissa. Myös ominaisuusvalikoima on paisunut tavattoman monipuoliseksi – itse asiassa niin laajaksi, että Bitin oppaan kaltaiset vinkkikokoelmat ovat tarpeen, jos työkalun aikoo ottaa tosissaan haltuun.

Gmailin oma haku ei aina tunnu maailman intuitiivisimmalta, mutta tiesitkö, että osumatarkkuutta voi parantaa huomattavasti hakuoperaattorien avulla, joilla voi etsiä vaikkapa vain tietyltä ajanjaksolta (after:vvvv/kk/pp – lähetetty päivämäärän jälkeen; before:vvvv/kk/pp – lähetetty ennen päivämäärää) tai vaikkapa liitetiedoston koon perusteella?

Palvelussa on myös muun muassa pikanäppäimiä, myöhästystoiminto sekä mahdollisuus käyttää Gmailia vaikka aivan toisella sovelluksella.

Lue koko opas Mikrobitistä.