Viranomaisille ja poliiseille myydään kaikenlaista tavaraa, joita tavalliset ihmiset eivät voi hankkia - ja harvoin tarvitsisivatkaan. Erään Yhdysvalloissa vakoilutavaroita kaupanneen valmistajan katalogi vuodettiin julki, ja siitähän vasta soppa syntyi.

Motherboard-julkaisun käsiin päätyi tietopyynnön kautta Irvinen poliisilaitokselle lähetetty katalogi erilaisista valvontatyökaluista. Tämä ei tuotteitaan esitteessä mainostanutta SSG:tä miellyttänyt laisinkaan, vaan se uhkaa nyt Motherboardia oikeustoimilla.

Yhtiö vetoaa kylmän sodan aikaiseen ITAR-säädökseen, jolla rajoitetaan erilaisten asejärjestelmien salaisuuksien paljastamista. Asiasta kertonut Gizmodo ei usko, että lainkohta kuitenkaan pätee esitellyihin tuotteisiin, joiden joukossa oli esimerkiksi hautakiveen piilotettu kamera, 360-asteista videokuvaa salaa nappaava lasten turvaistuin autoon, tavalliselta pölynimurilta näyttävä piilokamera sekä lukuisia muita enemmän ja vähemmän piilossa olevia valvontavälineitä.

SSG:n asianajajan Motherboardille lähettämässä kirjeessä viitattiin myös mahdolliseen tekijänoikeusrikkomukseen. Yhdysvalloissa käytössä olevan Fair Use -säädöksen myötä tältäkin väitteeltä tosin Gizmodon mukaan putoaa pohja, kyseessä kun on selvästi markkinointimateriaali.

Lehdistönvapautta edistävän amerikkalaisjärjestön asianajaja Adam Marshall koko lakipykälillä uhkailu on vain teatteria, jolla yritetään saada peloteltua Motherboard poistamaan juttu verkosta.